Hoe te beginnen met gitaar

Gitaarles Scheveningen

 

 

 

 

Vroeger was de gitaar een enorm instrument. Een enorm, kalebas-vormig instrument gesneden uit hardhout. Kijk naar de oude gitaren. Ze zijn enorm. De hele gitaar was gesneden uit hardhout en had 6 snaren. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik was niet zo enthousiast over die maanden van tokkelen. Mijn vader is bijna net zo oud als ik. Hij speelt nu al zo’n 20 jaar gitaar. Hij speelt gitaarles desktop met de snaren klappend tegen de fretboard. Je moet toegeven dat hij best goed is.

Ik heb geen foto’s van hem met zijn gitaar, maar toen hij er op speelde paste hij de gitaar aan met zijn voeten. Ik zei hem dat als hij zo doorgaat, hij moet gaan lopen.

Maar ik wist dat ik met de gitaar kon meespelen. Ik wist dat ik me waarschijnlijk kon verbinden met de 6 snaren van zijn gitaar. Kijk, ik ben geen muzikant, maar ik weet dat veel mensen denken dat als je contact kunt maken met je instrument, je op weg bent om de gitaar onder de knie te krijgen.

De gedachte om mee te kunnen spelen met mijn favoriete nummers jazz en blues heeft me altijd erg aangesproken. Ik haal de 8 noten uit een gitaar, en speel van daaruit mee met “frey spencer” of een aantal andere gitaristen. Het is leuk en het is uitdagend.

Dus hoe ga je dat eigenlijk doen? Ten eerste moet je een gitaartab kunnen lezen. Dan kun je leren om mee te spelen met een liedje of een riff. Je kunt proberen uit te vinden in welke toonsoort ze spelen. Als je het kunt achterhalen, speel dan mee met het liedje. Misschien krijg je wel die onbetaalbare beginnersprijs. Maar het is leuk om te proberen.

Hoe dan ook, dit is mijn kijk op gitaarspelen. Ten eerste moet je een gitaartabblad kunnen lezen. Je kunt er een halen bij de bibliotheek, kopen in een muziekwinkel of gratis downloaden. Je moet er een kunnen vinden met een notenbalk erop en die bestaat uit 6 lijnen die onderaan beginnen en naar boven gaan. De lijnen worden gitaarsnaren genoemd. De bovenste lijn is de dunste snaar en de onderste lijn is de dikste snaar. Op de tab vind je nummers die je vertellen op welke fret je je vingers moet zetten.

Als je naar mijn voorbeeld tab kijkt zie je dat de 6 lijnen genummerd zijn van onder naar boven. In dit geval speel ik de 6e fret. Je weet wanneer je de 6e fret moet spelen en als je goed leest, moeten je ogen dat kunnen opmerken.

Laat me nu de nummers uitleggen die je zult zien. Deze nummers zijn gericht naar de frets op de gitaar. Ik heb de nadruk gelegd op degene die bovenaan de tab staan. Het bovenste nummer geeft de fret aan. Het onderste nummer geeft aan welke snaar bespeeld wordt. Hier is onze gitaartab:

04 24 02 24

Zoals u kunt zien, staan de nummers 04 en 02 in dezelfde fret. Je zou de 04 met de ringvinger van je linkerhand vasthouden, en de 02 met de middelvinger.

Ik stel voor dat je het liedje leert door één regel per keer te oefenen. Dat wil zeggen, neem het fretnummer en zet het om in het drukken op de juiste snaar. Time je spel en kijk hoe goed je het doet. Na een paar dagen zul je het onder de knie krijgen en zal gitaarspelen volgens deze methode een fluitje van een cent voor je zijn.

Als u zich meer in deze materie wilt verdiepen, kunt u misschien beter een boek raadplegen. Ik wilde niet in deze immense vaardigheid duiken, maar u een pioniersgids geven op dit gebied en buiten de diepgang van dit artikel, zouden sommigen zeggen dat u een gelijk startpunt nodig hebt.

Dit artikel is slechts een voorbeeld van hoe je met de gitaar kunt beginnen door ofwel zelf akoestische gitaar te leren spelen of je te laten opleiden door een leraar.

This entry was posted in Entertainment. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.