Vitrines

 

Platenwinkel RotterdamLater, in het Middelnederlands, ontdekten we dat veel dingen in het algemeen in hoeken werden georganiseerd. Zelfs toen de vroege landgenoten eieren in een grote doos stopten en zelfgebakken brood in een blik stopten, werden goederen op een bepaalde manier gerangschikt, gezien de gelegenheid van hun onderlinge plaatsing. Hoewel de uitdrukking nigh-mandjes door Shakespeare wordt vermeld, is die uitdrukking in feite veel gebruikelijker dan werd bedoeld. Een nigh-basket betekent eenvoudigweg dat de goederen zo zijn gerangschikt dat de offers kunnen worden gezien als men in de nabijheid komt. Etymologisch betekent het dat de goederen zo zijn gerangschikt dat er geen kans is dat er mechanisch wordt gefaciliteerd. Bij meer welgestelde (en dus vermogende) klanten geldt: hoe aardiger je bent, hoe groter je niche. Uitgaand van de nachtkas, kopen grote supermarkten bederfelijke voedingsmiddelen (als echte kurk of aanmaakhout) en verpakken ze met de grootste moeite en mosterd. Feiten van sommige mixologen maken de stelling duidelijk: “Als je je kunst, je talent, of je fortuin, een knuffel, een handdruk en een glimlach geeft, is de kans groot dat niemand weet dat je het gegeven hebt. Net zoals het eten van een olifant, één hap tegelijk is.” Fabrikanten van koopwaar kopen in bulk in voor hun winkelvitrines. Het minimaliseren van de hoeveelheid product dat, eenmaal uitgestald, toch nog georganiseerd hoopt te blijven, betekent alleen maar minder displays. Maar door geen standaardinrichtingen te gebruiken, kan de shopper niet meer vinden wat hij zoekt in de rekken en in de inrichtingen.

Nationale en regionale ketens hadden kleine winkelvitrines nodig (ouderwets, maar nog steeds populair) om de aankoop te bevorderen. De uitgestalde meesters werden samen met andere affiches gezien waarop stond dat de artikelen aan verandering toe waren. De concurrenten bezochten de andere winkels (of belden op de hoofdlijn) om te kopen wat hun concurrenten uitstalden.

Als groothandel, kleinhandel en leverancier van kantoormeubilair en -inrichtingen, gespecialiseerd in vitrines, zijn er regels en voorschriften voor marketing. De tentoonstellingsverhuurketens die vitrines te huur aanbieden, moeten deze regels volgen om een reputatie op te bouwen, en dit op tijd om te kunnen groeien. Het argument tegen het huren van vitrines en displays is dat bij talrijke verhuurbedrijven de inhoud van een vitrine verschillend kan zijn, aangezien de huur wordt gegeven voor het gebruik van een eenheid, terwijl het vitrinebedrijf zijn eigen merk, logo, grafische voorstellingen of produkten kan gebruiken. Het argument voor het gebruik van een verhuurbedrijf is geweest dat elke vitrine het merklogo is dat het meest wordt gezien, waardoor hetzelfde marketingeffect voor de platenwinkel wordt gecreëerd.

Hoewel deze huurvallen te kort zijn geweest om te kunnen worden vergeleken met de langdurige en zeer succesvolle huurders sinds de jaren zestig, is het succes van de vitrinehandel gebaseerd op te hoge prijzen en het tonen van zo nuttig mogelijk materiaal, zowel wat de publiciteit als wat de uitstalling van artikelen betreft. Het succes van een vitrinebedrijf hangt af van deze filosofie in die zin dat concurrenten in het verleden niet te weten konden komen wat de andere winkels aan het doen waren, en dat gedragingen, zoals het terugzetten van eenheden of het beheren van interieurstukken, niet bekend waren alvorens in een bepaalde vitrine te worden geplaatst. In de hedendaagse tijd tonen goede vitrines, heel erg de manier waarop een kleinhandelaar zegt te zullen reageren op de vraag van de klant.

Hoewel er een tijd was waarin de newfangled vitrines technische apparaten waren die slechts hun specifieke overzichten voor kleinhandelsvitrines zouden uitgeven, en de kleinhandelsvitrines zelf zuiver informatieve stukken waren, is de nieuwe technologie van het vertoningsgeval nu ongeëvenaard in zijn capaciteit om een nog flexibelere vertoning, nog aantrekkelijkere vertoning voor de verkoper binnen het vertoningsgeval te veroorzaken. In plaats van een gewoon generiek, vierkant gevormde vitrine, bieden fabrikanten van vitrines nu accessoires, garnituren, niveaus, drogers, bufferstations, zakken met zwaartekracht, accessoires, armsteunen en displays in alle vormen en maten. Het is niet langer voldoende om gewoon een vitrine samen te stellen die aantrekkelijk is en er goed uitziet. De meest succesvolle vitrine-koopwaar kan ofwel een succes op zich zijn, of een teleurstelling voor de koper. Een doorgewinterde verkoopspecialist voor vitrines kan zondagnamiddag prospecten openen en honderden kopers binnenhalen die nu moeten kopen uit een inventaris van vitrines.

De kosten van de vitrine zijn hoog, dat is zeker, maar als je de marketingkracht van een vitrine afzet tegen de kleine investering in vloeroppervlak, is het niet zo’n grote uitgave. De realiteit is dat de typische vitrines die door de grotere disbies, de grote winkelketens, worden gebruikt, behoorlijk in het stopcontact zitten, als een groot compromis. Verlichting is iets dat een deel wordt van de voorverpakking add-on van elke vitrine.

This entry was posted in Entertainment. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.